Youth Business Networking | 2018

Asociația Junior Business Club a organizat evenimentul Youth Business Networking pe data de 14.09.2018. în sala de evenimente Fidelitas Hotel din Sfântu Gheorghe. Organizația consideră că stimularea și crearea relațiilor profesionale între tineri și antreprenori este o provocare majoră, din această cauză organizează acest eveniment de la an la an.

Networkingul este un instrument activ și totodată un prilej de a ajuta tinerii de a se încadra în domeniul economic și antreprenorial, prin care să realizeze cunoștințe practice, utile și avantajoase.  Networkingul este ideal atât pentru antreprenorii care încep afacerea cu o idee și o construiesc prin propriile forțe, cât și pentru cei cu experiență.

Importanța programului constă în crearea unor relații bune de colaborare și în a inspira încredere în tineri. Necesitatea programului se bazează pe: dezvoltarea unor relații pe termen lung, dobândirea de cunoștințe din viața economică și socială, prin care se creează valoare. Pe lângă aceste discuții economice a fost inclusă o masă servită celor prezenți.

Obiectivul principal al programului a fost ca cei 50 de participanţi cu invitanți- mai ales tineri între 18-35 ani din județul Covasna cu abilități antreprenoriale – , prin comunicare directă și activă, prin schimb de idei asupra deciziilor antreprenoriale, oportunităților în mediul afacerilor, schimbărilor și provocărilor mediului de afaceri. Acest obiectiv s-a realizat, mai presus de atât au fost invitați 10 antreprenori de succes care au luat parte la aceste discuții libere. Nivelul proiectului a fost la un nivel ridicat, cu prezenţa oamenilor de afaceri recunoscuţi şi cunoscuţi.

Pe parcursul discuțiilor participanţii au avut șansa să cunoască elementele de reușită a unei firme de succes din regiune, provocările activităților antreprenoriale și nu în ultimul rând cheia succesului în mediul de afaceri. Tinerii care vor să devină antreprenori au fost ajutați prin această comunicare directă pentru a putea lua decizii optime atunci când vor deveni antreprenori. Sfaturile ale antreprenorilor au fost de mare folos pentru tinerii dornici care vor să înființeze o afacere în viitor. Obiectivul proiectului privind furnizarea informaţiilor economice utile pentru tineri cu ambiţii antreprenoriale a fost realizat.

Programul este finanțat de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Covasna.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *