INFORMARE DIGITALĂ ANTREPRENORIALĂ

Asociaţia JBC consideră că stimularea creativităţii tinerilor în domeniul este o provocare majoră şi importantă. Problemele pe care acest proiect rezolvă sunt lipsa informațiilor utile și știrilor actuale pentru o mai bună educaţie economică, deoarece s-a observat că tinerii au cunoştinţe economice și antreprenoriale insuficiente. Din acest motiv tinerii între 18-34 nu au şanse să încadreze în sfera economică, antreprenorială. Proiectul va fi organizat la sediul asociației din Sfântu Gheorghe un birou plăcut, liniştit şi stimulator.

 

Rezumat

Obiectivul principal al proiectului a fost ca websiteul actual al Asociatiei Junior Business Club să fie actualizat din punct de vedere al designului și să aibă un conținut destinat tinerilor și tinerilor antreprenori, după care s-a organizat o prezentare a websiteului www.juniorbusinessclub.ro pentru grupul țintă. Pagina de web era în situația în care nu a mai satisfăcut publicul țintă, totodată promovarea asociației cu ajutorul noului website este mult mai ușor.

Beneficiarii sunt tinerii interesați de afaceri și mediul antreprenorial, de știri actuale din lumea businessului atât la nivel local, cât și național și de ce nu, internațional. Acest segment de public este dornic să afle noutățile, evenimentele și posibilitățile legate de afaceri și mediul economic, să poată citi știri verificate, interviuri făcute cu oameni de afaceri din comunitatea de business local.

Implicarea specialiștilor pentru realizarea designului paginii de web a ridicat nivelul de realizare. Conținutul care a fost încărcat pe website a fost realizat de voluntarii asociației la o sesiune de lucru organizat la Cernat, județul Covasna în perioada 26-28 noiembrie. Organizatorii au pus accent pe schimb de idei și profesionalism. Participanții sesiunii au avut posibilitatea de a face brainstorming asupra aspectului noului website și au venit cu soluții referitor la informarea digitală a tinerilor. După sosirea participanților a avut loc o deschidere a sesiunii de lucru de către președintele asociației Karacsony Zsolt.

Beneficiarii infirecți sunt cei 1000 de persoane interesați de domeniul antreprenorial şi de mediul economic, care au și accesat siteul www.juniorbusinessclub.ro .

La momentul actual tinerii au o platformă digitală unde pot accesa informaţii relevante despre antreprenoriat: care sunt etapele de înfiinţare unei afaceri, trendurile noi pe care pot folosi în viaţa profesională, informaţii despre oportunităţiile aflate în piaţa muncii şi pot afla informaţii despre afaceri, metodele de formare profesionale şi modul de a deveni liber profesionist sau antreprenor, evenimente la care pot participa pentru dezvoltarea lor.

Scopul grupelor de lucru a fost ca participanții să creeze conținutul mai ușor pe care să și încarce și totodată să dezvoltă între ei designul necesare unei astfel de website, care să fie ușor accesibil și să fie plin cu informații utile pentru tinerii care vor să afle știrile antreprenoriale.

Impactul economic așteptat al actualizării paginii web este ca tinerii antreprenori să fie informați și încurajați să dezvolte afaceri și astfel să rămână în țară și să creeze locuri noi de muncă pentru tineri.

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Primăria Sf. Gheorghe.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *