WORKSHOP 8 – Tabăra de business

Obiectivul principal al proiectului a fost ca cele 60 de participanţi, prin jocuri de simulare a deciziilor antreprenoriale, să au şanse să încadreze în sfera economică şi antreprenorială. Pe parcursul jocului de simulare participanţii vor lucra în echipe, în funcţie de antreprenor. Echipele trebuie să iau decizii optime, ca la final, firma pe care reprezintă să fie câştigătoare. Simularea acestor decizii antreprenoriale pot fi de folos, când unii dintre participaţi vor ieşi în mediul real antreprenorial. Acest obiectiv a fost realizat prin jocuri de simulare: etica afacerii, bursă de valori. În cadrul jocului de simulare cu bursa de valori, echipele vor simula decizii de vânzare, cumpărare, însă aceste decizii vor fi influenţat de coordonatorul jocului, cine furnizează informaţii cu impact, în ceea ce priveşte mişcările bursiere. În cadrul jocului de simulare cu etica afacerii, participanţii vor simula situaţii reale din viaţa afacerilor. Aceste situaţii includ: interviuri, meeting-uri, contractare. Nivelul proiectului a fost ridicat, cu prezenţa antreprenorilor recunoscuţi şi cunoscuţi. Obiectivul proiectului este furnizarea informaţiilor economice utile, pentru tineri cu ambiţii antreprenoriale. Asociaţia susţine că este important ca aceste antreprenori să fie tineri, pe lângă faptul că sunt renumiţi. Tabăra economică a fost organizată la Cernat între 17-20 august 2017. Pe lângă activităţile economice (jocuri de simulare, discuţii cu antreprenori), în program au fost incluse şi activităţi de networking, teambuilding și activităţi libere.

Publicul ţintă sunt tinerii, care sunt interesaţi, implicaţi în viaţa economică, antreprenorială, de afaceri. Beneficiarii direcţi al proiectului sunt participanţii, iar cei indirecţi: mediul înconjurător, deoarece participanţii, după tabăra economică vor avea un impact economic şi social favorabil.

Scopul principal al evenimentului a fost de a oferi participanţilor un cadru practic, prin jocuri de simulare a deciziilor antreprenoriale, în cadrul căruia se vor simţi mai intens complexitatea afacerii și importanța deciziilor pe care o iau.

Program finanțat de DJST COVASNA.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *