Startup Week Sepsiszentgyörgyön

Tucatnyi háromszéki gazdasági szervezet fog össze, hogy megszervezzék a térség gazdaságának ünnepét, amelyhez egy világszervezet biztosít nemzetközi szintű láthatóságot – nyilatkozta lapunknak Mátyus Enikő.

A sepsiszentgyörgyi InnoHub közösségi tér vezetője szerint a Startup Week egy gazdasági világszervezet által levédett márka, amelynek célja, hogy a világ több városában megünnepeljék a vállalkozói szellemet, a vállalkozásokat és azt a gazdasági szemléletet, amely a fenntarthatósággal társul. A háromszékiek felvették a kapcsolatot a Startup Week-kel, elmondták, hogy bár Sepsiszentgyörgy kisváros, de sok nagyszerű gazdasági kezdeményezés van, így megkapták rendezvénysorozat szervezésének jogát azzal a feltétellel, hogy az ötnapos rendezvény ideje alatt legalább 1000 résztvevőt kell megmozgatni, ami egy gazdasági esemény esetében nagy szám.

Mátyus Enikő szerint tucatnyi háromszéki szervezet fog össze, hogy jövő év októberében megszervezzék a Startup Week-et, így az Asimcov vállalkozói szövetség, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az InnoHub mellett olyan klaszterek, mint a Transilvanian Textile & Fashion, ProWood, Green Energy, a Balneoturisztikai klaszter és az IT Plus klaszter, valamint a Junior Business Club, a Romániai Magyar Üzleti Egyesület, a Europe Direct-iroda, de csatlakoznak egyetemek és szakiskolák is. Körvonalazódik, hogy az eddig sikeres gazdasági rendezvényeket integrálják, és a Startup Week révén nemzetköziesítik.

Mátyus Enikő szerint szakmai hetet terveznek, de szórakoztató és sporteseményeket is szerveznek, hogy ezáltal a vállalkozók között szorosabb kapcsolat alakuljon ki. A Startup Week nevű világszervezet egy online platformot (www.startupweek.co) biztosít a rendezvénynek, és 4–5 tagú csapatot küld a helyszínre, hogy segítsenek a szervezésben. „A Startup Week nagyszerű esély a térség gazdasági szereplőinek, hiszen nemzetközi láthatóságot jelent, így Sepsiszentgyörgy többek között olyan városokkal szerepelhet egy helyen, mint Miami vagy Tokyo, de példaértékű lehet a térség vállalkozóinak és gazdasági szervezeteinek összefogása is” – mondta Mátyus Enikő.

Forrás: Hirmondo.ro

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.