Építjük a gazdaságot – JBC

A Junior Business Club egyik küldetése, hogy a határon átnyúló gazdasági és vállalkozói kapcsolatokat ápolja és építse, továbbá új lehetőségeket térképezzen fel, amelyek segítik és támogatják a vállalkozó szellemű fiatalokat, vállalkozókat.

Tervünk mentén június 27-30. között egy Gazdasági Tanulmányi Körutat szerveztünk Budapesten. 15 fős fiatal (20-30 éves) Sepsiszentgyörgyi társasággal látogattunk el szervezetekhez cégekhez, ahol a kapcsolatépítésen, a tapasztalatcserén és az építő információkon volt a hangsúly. A körút során közös találkozásra került sor a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségével, a Design Terminállal, valamint a Mosaik Cowork Irodával is.

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének célja, hogy segítse a következő vállalkozói generációt és megteremtse azt a vállalkozói réteget, akik cégeiket hosszútávon sikeresen vezetve megerősítik a KKV szektort és hozzájárulnak egy sikeres nemzeti gazdaság megteremtéséhez. A FIVOSZ a fiatal magyarországi vállalkozók és vállalkozó kedvű fiatalok közössége és hivatalosan elismert érdek képviseleti szerve mind Magyarországon, mind az EU-ban. A JBC és a FIVOSZ közötti jó kapcsolat a helyi fiatal vállalkozók számára piaci lehetőségeket, tudást jelent.

A Design Terminál a magyar kreatívipar fejlesztéséért felelős ügynökség. Célja, hogy a digitális gazdaság, a formatervezés és a várostervezés ágazataiban tevékenykedő, magas hozzáadott értéket előállító hazai vállalkozások sikerrel érjék el a globális piacot, ebben segítette a JBC résztvevőket is a csapat.

Inkubációs programjuk részeként konzultációt, mentorálást, hazai és nemzetközi szakkiállításokon és vásárokon való megjelenést, valamint befektetési mediációt biztosítanak partnereiknek. Szolgáltatásaik szakmai kiválasztás útján, térítésmentesen érhetőek el.

A Mosaik cowork iroda, egy olyan új szemléletű közösségi irodaház amely a mozgásról, az együttlétről, a párbeszédről szól. Több olyan módszer van, hogy hogyan is lehet egy munkakörnyezetet széppé és egyben barátságossá, vonzóvá tenni. A mosaik cowork iroda egy jó példa a helyi vállalkozóknak is, hogy másképp is működik egy irodaház.

A rendezvény célját sikeresen elértük hiszen, sepsiszentgyörgyi vállalkozó szellemű fiatalok betekintést nyertek az említett gazdasági intézmények történetébe, működésébe, valamint szó esett aktuális problémákról és pályázati lehetőségeiről, mindezt interaktív keretek között.

A rendezvény kivitelezésében köszönetünket nyilvánítjuk Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának, amiért támogatták a program megvalósulását!
JBC sajtóiroda

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.